To nye produkter, FuturesTalk Education og FuturesTalk Business, er nå tilgjengelig for kunder innen skoler og næringsliv.

To nye produkter, FuturesTalk Education og FuturesTalk Business, er nå tilgjengelig for kunder innen skoler og næringsliv. Hver uke presenterer vi et fremtidstema tilrettelagt for diskusjon og refleksjon i klasserommet eller på arbeidsplassen. De ukentlige produktene er basert på abonnement og hentes fra to lukkede Facebook-grupper.

Tilbudet til næringslivet er basert på 14 megatrender utviklet av vår samarbeidspartner Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS). Fremtiden drives frem av megatrender; store og sterke utviklingstendenser som det er nyttig å sette seg inn i og vurdere hvordan de kan påvirke bedriften og fremtidens kompetansebehov.

Sist ukes megatrend som fulgte temaet, var «teknologisk utvikling». Det er den megatrenden som utvikler bruk av maskiner, bearbeidings-teknikker, kraftkilder, problem-løsninger og digitale verktøy i et samfunn.

Vi oppfordret kunder i næringslivet blant annet til å diskutere hvordan denne megatrenden kan påvirke den enkelt ansatte og virksomheten. Videre til refleksjon over hvilke teknologiske utfordringer har virksomheten mht digitalisering og robotisering?

Til skolene var spørsmålene mer direkte knyttet til det aktuelle teamet 3D-printing av klær i fremtiden:

– Nevn noen hverdagsprodukter som du selv kunne produsere med egen 3D-printer.

– Hvordan blir samfunnet påvirket av økt bruk av 3D printere?

– hvilke yrker kan 3Dprint- kunnskap være nødvendig i fremtiden?

Vil du tegne abonnement på FuturesTalk Business eller FuturesTalk Education?

Ta kontakt med Next2Five, Anneli Skudal; anneli@next2five.com